Modulnorm under omarbetning och en ny

Lars Ljungberg har påbörjat en omarbetning av den svenska 0-16.5/0n30/0e normen som togs fram för många år sedan. Antalet byggare är inte enormt många men de finns. Grunden för att det ska kunna öka är att det finns en norm att jobba mot. Just smalspår på H0 spår i nollan är sannolikt den mest utbredda, det finns gott hopp om att denna norm kan få bra fäste! Speciellt när Lars är klar med den och den ska passa mot normalspårsmoduler i nollan med tre-skenspår. Ska bli oerhört spännande att se om det kommer fram tre-skenspår i modulform framöver!

Just nu väntar vi på v2 av normen, men den är på gång!

I samband med att jag lade ut den nyheten så lade jag också till den 0n3s norm som togs fram av Stig B (Lokputsaren). Det lär finnas några byggare av 0n3s som har några moduler, Stig hade en hel modulabana i 0n3s. Jag känner inte till vart den tog vägen, vore kul om den dök upp!

Och sen ställde jag en fråga på sidan också, finns någon som kör 0n2 (12.7 mm spårvidd) och är sugen på att köra på moduler? Det vore kanske kul? Vi får se om någon nappar…

Klicka här – för att komma till sidan om modulnormer för nollan

/Anders

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *