Diskutera

Huvudorsaken till att denna sida finns är att vi var några som tyckte att det saknades en gemensam plattfom till att sprida information om bygge i nollan. Tidigare har det gått runt information via mail och träffar, det är svårt att nå ut med och lätt att missa information. Samtidigt så påtalar de som försöker hitta intresse för nya modeller att det är svårt att hitta folk som kan vara intresserade. Vi anar att vi som grupp kan missa flera intressanta projekt, sidan ”nollan.nu” är ett försök till lösning.

Maillista

Jag har skapat en mail-lista via groups.io (f.d. Yahoo-groups) avsedd för svenska nollanbyggare. Det är en klassisk E-postlista där man skickar in ett meddelande som sen sprids till alla övriga prenumeranter. Man kan välja om man vill få ett meddelande varje gång något händer eller om det ska klumpas ihop och skickas ut som ett meddelande en gång per dag.

Maillistan hos groups.io erbjuder också möjlighet att dela filer/bilder, kalenderfunktion och möjlighet att skapa omröstningar. Idag är det uppsatt så man måste bli godkänd som medlem innan man kan posta. Efter att man har blivit godkänd kommer man åt alla funktioner.

Läs mer om groups.io på denna länk! Kika på ”nollan-nu” om du vill veta mer om just denna mail-lista.

Forum

I dagsläget har vi ett förslag på att vi försöker få en egen avdelning på Smalspårsfrämjandets forum. Webmaster är kontaktad och föreningens interna processer har gått igång. Vi får ge det lite tid och hoppas att det kommer upp inom kort.

Tips om visning av dina egna aktiviteter på MjfSF

För att göra det enkelt att följa varandras aktiviteter så rekommenderar vi att man gör EN (1) tråd på Smalspårsfrämjandets ”mitt bygge” forum, se länksidan för exempel. Där kan man löpande rapportera vad man hittar på och har för sig. Fördelen är att det blir samlat på ett ställe, även om tråden i sig kan handla om många saker. Alla sätt har sina för och nackdelar men vi tror detta kanske ändå är det enklaste, och i slutändan får man välja själv vad man gillar bäst!