Om sidan

Denna sida drivs av Anders Östlund, också känd som ”kasoe” på flera forum. Trots min koppling till flera andra verksamheter så drivs denna sidan helt privat på ideell bas.

Behöver du nå mig så kan du skicka E-post till nollan(at)nollan.nu.

4 reaktioner till “Om sidan

 1. Trefvligt att du tagit på dig att driva detta Anders

  En liten sak som jag gärna hade kommenterat, eller skrivit in själv om jag hade kunnat. Riktigt så illa som du beskriver det är inte läget för svenskt normalspår i nollan.
  Det är lite som i H0 på 70-talet, man får inventera vilka tyska förebilder som köpts in till Sverige och funnits i trafik här. LOK hade en serie i AoH som hette Svenskare Modelljärnväg som täckte in det mesta. Innan dess hade Jon skrivit om samma saker i Skarvjärnet. Men sådant är det bara gamla stofiler som jag själv som minns så lite tips hade funkat på den här sidan.
  Länken nedan går till en sida med tre exempel på svenska godsvagnar i nollan. Ta gärna med dem i listan.
  0-scale modelvagnaran är slutsålda i affären men dyker rätt ofta upp begagnade.
  Lentz har gjort en G10 som man kan använda istället för den utgångna Pola vagnen.

  Får nästan ta och skriva något längre i ämnet men se det här som en start.

  Vänliga hälsningar
  Olof

 2. Hehe, allt går att tolka olika… Jag tyckte det fanns ”massor”, och order ”illa” kändes fjärran för mig. Men visst, det är en tung överrepresentation på smalspår…

  Jag såg ingen länk, men den kan du maila om den inte kommer med här. Jag lägger gärna med fler modeller, det var lite avsikten att öppna sidan nu, det jag har missat kommer in som kommentarer ganska snabbt (räknar jag med).

  En förhoppning är att ”tips” som du beskriver kommer dyka upp i det specialchartrade forum som vi försöker få till på MjfSF sidan. Men om denna sida rullar på så kan man alltid lägga in ”artiklar” här, eller ännu hellre, skriv artikeln så skickar vi in den till MJ-magasinet och/eller Smalspårigt! 🙂

  ”Illa” eller inte, men vi ska göra det ”bättre” tycker jag! Det känns lite som det är på gång…

  /Anders

 3. Hejsan
  Jag är intresserad av vad du har i O-lan.
  Jag har en Z4p från Erik W.
  Kjelle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *