Konverteringar

På denna sidan listas modeller från olika tillverkare som med rimliga medel, eller via konverteringssatser, går att bygga om till en svensk förebild.

Lok

Dapol BR Class 08 -> SJ Litt V1 (1435) (Skala 1:43.5)

Dapol har en modell av det brittiska växelloket ”Class 08” i skala 1:43.5, loket kom till Sverige i några få exemplar som littera V1. Om man vill göra det enkelt är det en fråga om att måla och märka, för den noggranne så får man bygga om gångbord, lådor på gångborden, luckor på huvens långsidor samt bredda hytten och lite annat smått för att få en mer exakt modell. Konverteingssats är idag inte känd, inte heller om någon faktiskt gjort konverteringen. Vem blir först med en bild?

Vagnar

Lenz G10 -> SJ Litt Gsu (1435)

Tysk godsfinka som fanns hos flera svenska privatbanebolag och som efter förstatligandet hamnade hos SJ. Läs mer på SvenskMJWiki och på Smalspårsforumet. Samma här vem blir först med en konvertering?

Biegler Tis858I -> SJ Litt Te (1435)

Tyska tillverkaren Biegler har en tysk vagn som är en bra representation av SJs provvagnar Litt Te. Det kom hem 5 st vagnar på prov inför inköpet av det som senare blev Tbis. (Länk)

Schnellenkamp Klmmgks66 – SJ Litt Tbis (1435)

Schnellenkamp har en färdigmodell av en tysk vagn som med enkla medel kan konverteras till en svensk Tbis. Lite småfix och dekaler så har man en lite udda men svensk vagn i nollan. (Länk)


Åter till sidan om modeller!