JGJ No från Tågspecialisten

Första prototypen till JGJ No. Foto/bygge: Anders Östlund

En uppdatering som blev bäst som ett nytt inlägg…

Nu har provbygget av JGJ No i nollan (0n2) kommit så långt att det är dags att börja fundera på målning och dekalering. Provetsningarna innehöll en mängd delar som det visar sig att de inte behövs, som vi ser det… Plåten kommer att rensas för att försöka få in en vagn till på en A3 plåt, det kommer påverka priset i gynnsam riktning. Av samma anledning är det just nu svårt att sia om priset på modellen.

Vagnen kommer med etsat ramverk och laserskurna delar till lämmar och stolpar samt dekalark med vit och svart märkning. Boggier är gjutdelar från Tobias Ljung (etsdelarna ingår redan på plåten) och till koppel är det tänkt att använda Kadee #5. Tanken är att erbjuda modellen som en komplett byggsats.

Om det finns intresse så kan man också erbjuda lösa plåtar om någon vill ha ett ramverk till en 8 meters Vabis-vagn till andra byggen.

Modellen kommer att säljas via Habo Hobby och planen är att släppa till försäljning under sensommar eller tidig höst.

/Anders för Habo Hobby/Tågspecialisten

PS. Modellen kommer även erbjudas i skalorna H0 (1:87) och 009 (1:76 men passar nästan bättre till t.ex. Minitrains modeller än H0 varianten…). Till dessa blir det troligen som ren etsplåt då varianterna på koppel och hjul varierar mer än för 0n2.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *