På gång

Här tänkte jag redovisa vad som är på gång, vilka modeller är under framtagning och hur man kan få fatt i dom som möjligtvis erbjuds.

Värt att notera är att de flesta av modellerna som släpps för nollan är framtagna som engångsprojekt av entusiaster. Oftast till vad som kan anses som självkostnadspris, helt utan ”kommersiella” intressen.
Det innebär att när det kommer en modell som man vill ha gäller det att hänga på och slå till direkt! De finns sällan något lager och kraven för en andra produktionsomgång är ofta så höga att den inte blir av, om inte annat dröjer det lång tid innan den kommer.

Producentservice: Intresseanmälan och förbokning

En service jag kan ta på mig åt de som producerar eller på annat sätt erbjuder modeller är att via denna sida samla in och hantera förbokningar för modeller och byggsatser som planeras.
Fördelen är att jag kan ha koll på hur det går med bokningarna och kan redovisa dels vilket min-antal som krävs för att det ska bli av men också visa hur många bokningar som har kommit in. Vid en viss angiven tidpunkt lämnar jag över till den som tar fram modellerna och stänger förbokningen.

Jag kan tänka mig att ta på detta med en visshet i att det blir ganska få projekt per år. Om det skulle bli för många så får vi hitta på något nytt.
Har du något på gång och vill ha denna hjälp, hör av dig på:
nollan(a)nollan.nu!

Landala Modelltåg

2022-06-22: Landala aviserar att ” till hösten [2022] kommer VGJ Litt G med 4,5 m axelavstånd i version med bromshytt och utan bromshytt”.

Realiserade projekt

Här finns de projekt som har aviserats på sidan och realiserats under de senaste 12 månaderna. Har du missat något så försök att kontakta den som erbjuder plåtarna och fråga om det finns något kvar.

JGJ Go (600) – uppdaterad 21 mars 2019

Landala Modelltåg har på Smalspårsfrämjandets forum aviserat att de avser att komma ut med en etsplåt till JGJ Go under 2019.

Landalas prototypmodell till JGJ Go22 i skala S. Modellen i nollan blir likartad.

Nu finns lite mer information om Landalas plåt! Det blir en nysilverplåt i ca A3 format, priset är preliminärt satt till ca 1000:-, ett s.k. ”budgetpris” enligt Anders på Landala. Förutsättningarna för att detta ska bli av är beställningar på mellan 5-10 plåtar, några är redan bokade (bla av undertecknad). Leveransen blir ca 2 månader efter att tillräckligt antal bokningar finns.

Lite mer om plåten:

  • Alla delar till ramverk, korg och tak
  • Fästen för Kadee #232
  • Nitlister för U-profil 1×1.5 mm (16 st)
  • Boggier med inre lagring och sidor i plast
  • Bygganvisning saknas idag, påverkar möjligen priset men rutinerade byggare bör klara byggen ändå, kanske vi i gruppen kan hjälpas åt.

BOKA IDAG! – Länk till Landala finns överst i detta inlägg!

Kylvagn – SJ Hsp 300674/VGJ H 1292 (891)

Detta är Tobias Ljungs modell av en tvåaxlig VGJ kylvagn som har setts bland annat i Smalspårsfrämjandets tidning Smalspårigt, modellen kommer föärhoppnignsvis att erbjudas som byggsats från Rimbo Grande.

Har haft en kontakt med Rimbo Grande om läget, man väntar just nu på att lagret av delar ska fyllas upp och när det är klart kommer ett officiellt erbjudande om förbokning. Därefter avgörs om man ska städa upp etsplåten och erbjuda modellen som byggsats. Rimbo Grande har (som alltid) ambitionen att hålla modellen på lager i sitt ordinarie sortiment men en ”kick-start” för att få till en produktion gäller ändå, dvs tillräckligt antal förbokningar.

Klicka här – för att se tråden om vagnen på MjfSF Forum

Jag har bokat mig för 1-2 ex. För att bli av krävs gissningsvis 15-20 förbokningar, förhopningsvis finns redan några hos Rimbo Grande/Tobias.

Ett formellt klargörande, jag har inget officiellt uppdrag från varken Tobias eller Rimbo Grande att samla in förbokningar…

JGJ Co (600) m.m. (2018-11-17)

JGJ Co, byggare och konstruktör Tobias Ljung (även foto).

Klicka här – för att läsa mer på MjfSF forum