Byggsatser i nollan från VVA

VVA har släppt två etsplåtar med godsvagnar i skala 0! Det rör sig om två plåtar, en plåt med möjlighet att bygga antingen en av NN3, N3 eller Os och en andra plåt som innehåller 2 st NN3. Den senare plåten ger ett underrede av 1898 års modell på vilket man kan bygga ett antal påbyggnader för att få vagnar av andra littera, t.ex. G, H, I mfl.

Etsplåtarna är kompletterade med vitmetallgjutningar och det man behöver för att få en rullande vagn är ett par axlar från t.ex. Schnellenkamp. Vill man kan man även montera Schnellenkamps fjädrande buffertar.

Dessa synnerligen goda nyheter blir inte sämre när man får reda på att priset är ringa 600:- för etsplåten med gjutdelarna!

Lite sena nyheter, första omgången är redan slutsåld, men det har varit en körig vår för mig och det har tagit en del tid från hobbyutövandet och rapporteringen på denna sida (och en hel del annat jag håller på med…).

För den som orkar med fler goda nyheter från VVA så pågår just nu en liten serie med TGOJ malmvagnar, även den i nollan. Och jag är ganska säker på att det funderas på fler modeller i nollan hos VVA. Även om vagnarna till synes är ”uppskalade” så är det mer arbete än man kan tro. Det är inte bara att skala upp och även om man inte måste åtgärda allt så måste man gå igenom och kontrollera i stort sett hela plåten. Vi är oerhört tacksamma att Mats gör detta för vårt höga nöje! Och vad jag har hört så har responsen på dessa vagnar varit långt över förväntan. Vi kan hoppas på mer i nollan från VVA, hoppas jag…

Vill du besöka VVAs hemsida så finns den här: http://www.wnj.se/underleverantor/vva/

På Smalspårsfrämjandets forum finns en byggtråd med vagnarna:
http://www.smalsparigt.org/forum-tre-punkt-tva/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=2826

/Anders

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *